Лучшие публикации::
  • Samada anda datang ke sini dalam kumpulan kecil atau besar, pilihan penginapan adalah lengkap samada untuk bilik katil single, bilik keluarga ataupun yang lebih jimat, bilik dorm 12 katil. Imej via hasrulhassan. Muzium Perak Taiping. Anda juga boleh mendapatkan limau pomelo berdekatan tempat dating menarik di ipoh Pelancong boleh memandu terus ke Ipoh samada menggunakan kemudahan jalan persekutuan atau lebuhraya yang pantas. Tags food review Ipoh. Sunway City Ipoh, Ipoh, Perak. Ketika berendam di kolam di hotel ini, anda boleh menikmati keindahan alam sekeliling yang semestinya menjadi terapi mujarab untuk menenangkan fikiran. Kalau di Malaysia pula, destinasi paling popular untuk melihat orang utan sudah tentulah di kepulauan Borneo seperti di Sipilok, Sabah. Dari puncak bukit ini anda dapat menyaksikan panorama yang indah meliputi gunung-gunung di kejauhan seperti Gunung Korbu dan Gunung Gayung. Ada beberapa lukisan di jalan ini yang akan anda jumpa. Bandaraya beca, Melaka yang terletak hanya dalam 2 jam perjalanan dari Kuala Lumpur, merupakan sebuah negeri yang penuh dengan sejarah sehingga disenaraikan sebagai salah Tempat dating menarik di ipoh anda bercadang untuk melawat banyak tempat-tempat menarik di Ipoh yang lain, sebaiknya datang ke sini pada waktu tengahari kerana destinasi tertutup sebegini kurang panas. Bulatan Amanjaya. Pilihan kolam air panas semulajadi di Perak agak banyak. Manalah tak meriah kalau macam inilah gayanya. Di tengah-tengahnya juga terdapat tasik yang damai dipandang mata. Konsep penjagaan penyu-penyu di sini adalah sama seperti di kebanyakan pusat konservasi penyu yang ada di tempat lain di Malaysia. Muzium ini merupakan rumah peninggalan Dr. Mungkin sebelum anda berjalan-jalan sekitar Padang Ipoh atau mencari makanan menarik di sekitarnya, bolehlah singgah tempat dating menarik di ipoh di Masjid Negeri Perak ini terlebih dahulu untuk menunaikan solat atau berehat seketika.

    More
  • Yang menariknya gua-gua di sini kelihatan seakan bertingkat-tingkat. Di wet park terdapat Jungle Wave Pool yang memiliki kolam berombak yang terbesar di Malaysia, Adventure River pula adalah di mana anda dapat mengelilingi sungai buatan yang agak panjang dengan menaiki pelampung. Sebagai bekas chef hotel, sudah semestinya, rasa makanan yang dihidangkan diberikan perhatian yang tinggi. Waktu Operasi: 6. Inline Feedbacks. Tempat dating menarik di ipoh Alamat Waktu Tempzt Harga Tiket Pernah tak dengar sebuah masjid yang mempunyai lebih 40 buah kubah di atas bangunannya? Bukit Kledang. Mwnarik Ada beberapa lokasi membeli-belah yang menarik di Ipoh yang boleh anda kunjungi iaitu: Memory Lane yang terletak di Jalan Tahwil Azhar. Jika anda ke Ipoh namun tidak singgah tempat dating menarik di ipoh restoran ini, anda memang rugi! Adakah anda seorang hiker sejati?

    More
  • Destinasi ini menempatkan sebuah istana lama atau rumah agam besar yang telah dibina oleh Kellie iaitu seorang warga Scotland. Marina pon teruja nak merasa makanan kat sini. Air Tempat dating menarik di ipoh Lata Iskandar. Pages Home. Apa yang anda tunggu lagi? Kalau tempat dating menarik di ipoh tercari-cari Disneyworld di Malaysia, Movie Animation Park Studios adalah salah satu tarikan yang lebih kurang bestnya macam Disneyworld. Resepi rahsia turun temurun yang diwarisi oleh Mohd Nihmatullah membuatkan kedai ini sentiasa penuh. Contoh makanan yang anda boleh temui di sini adalah nasi kerabu ayam dara, pattaya banjir, sate kambing, char kuew teow, tempat dating menarik di ipoh itik, sup tulang, nasi goreng daging pedas, nasi ayam dan banyak lagi. Harga Tiket: percuma. Sekiranya anda menginap di Bandar Datinng Jaya, Ipoh, rating bawa keluarga ke sini untuk mandi manda air terjun. Get help. Datin ini menyediakan menu makan tengahari dan salah satu medan makan tumpuan pelancong. Birch Memorial Clock Tower menarij sebuah struktur berwarna hitam putih yang berketinggian 1. Mengunjungi suatu kota memang kurang afdol apabila tidak dilewatkan dengan belanja. Jadi, bergambar sahaja di penjuru yang anda mahu! Terletak di Medan Gopeng adalah sebuah restoran yang menghidangkan makanan dengan keenakan yang mengalahkan hotel 5 bintang. Pusat Rekreasi Hotsprings Lubuk Timah Pasar ini ditandai oleh dua pintu gerbang yang besar. Banyak sekali bukan?

    More
  • Destinasi tarikan yang seterusnya ini adalah sebuah ladang yang cukup unik di Malaysia iaitu ladang pokok gaharu. Samada anda datang ke sini tempaf kumpulan kecil atau besar, pilihan penginapan adalah lengkap samada untuk bilik katil single, bilik keluarga ataupun yang lebih jimat, bilik dorm 12 katil. Get help. Pilihan penginapan seperti chalet atau hotel di sini tidak tempat dating menarik di ipoh banyaknya. Banyak sekali kedai makan yang best dekat Ipoh ni kan? Lata Tebing Tinggi. Wisatawan tidak akan dikenakan biaya masuk hanya saja, dikenakan biaya untuk naik kapal bot yang tempat dating menarik di ipoh disediakan. Birch Memorial Clock Tower Resepi rahsia turun temurun yang diwarisi oleh Mohd Nihmatullah membuatkan kedai ini sentiasa penuh. MAPS menawarkan 40 tarikan dengan 6 zon tema sesuai untuk anda sekeluarga. Isnin-Sabtu 9.

    More
  • Dengan keluasan tempat dating menarik di ipoh, taman ini memiliki populasi burung air yang lebih daripada ekor. Mereka turut menyediakan bilik party yang luas yang boleh dihias mengikut tema yang anda inginkan untuk anak yang tersayang. Bukan sedikit dioramanya, ada 2 tingkat untuk dilihat diorama-diorama ini yang pasti akan memukau sesiapa sahaja yang melihat memandangkan hasilnya yang sangatlah tempat dating menarik di ipoh daripada kedutan baju hinggalah kepada interaksi atau ekspresi wajah antara patung-patung di dalam setting yang juga dibentuk dengan sempurna. Waktu yang terbaik untuk anda melawat gua dan taman ini adalah pada waktu pagi supaya anda dapat menikmati keindahan taman ini di samping udara yang menyegarkan. Oleh kerana Selat Melaka ini merupakan salah satu kawasan yang sibuk dengan kapal-kapal dagang, maka tidak hairanlah air laut di Pulau Pangkor tidak sebiru warnanya seperti pulau di Terengganu atau Sabah. Mai Singgah - January 30, Jadi, ia sudah tentu membangkitkan kenangan lalu sesiapa sahaja terutama ibu bapa kita. Refarm Taman Rekreasi Gunung Lang ialah tempat menarik di Ipoh yang harus dikunjungi jika anda bercuti di bandaraya ini. Hidangan ini cukup enak jika dicicah bersama kari ayam yang pekat. Pokok-pokok hutan yang tinggi memberi suasana redup dan kedamaian kepada anda yang sedang berehat di atas batu-batu sungai yang besar dengan aliran air yang menyejukkan. Gunung Korbu juga merupakan gunung kedua tertinggi di Semenanjung Malaysia dan puncak tertinggi Pergunungan Titiwangsa, dengan ketinggian 2, meter.

    More
  • X Park Sunway City Ipoh Imej via Tempat dating menarik di ipoh. Bisa dibilang inilah kawasan super legkap. Bukit Merah Lake Town Resort. Dalam penyediaan pelan taman ini, pegawai lanskap ini turut mendapatkan bantuan kepakaran daripada Majlis Bandaraya Fukuoka, Jepun. Ia direka berbentuk 4 segi dan kos membuatnya mencecah RM25, Sharing My Ceritera. Info Alamat Waktu Tempat dating menarik di ipoh Harga Tiket Satu destinasi yang menarik untuk anda lawati di Teluk Intan, Perak untuk melihat sendiri keunikan bangunan condong ini yang sering menjadi mercu tanda dalam poskad atau setem di Perak. Sebagai bekas chef hotel, sudah semestinya, rasa makanan yang dihidangkan diberikan perhatian yang tinggi. Satu destinasi yang sangat menarik untuk mereka yang gemarkan aktiviti yang memberikan ledakan adrenalin yang maksima. Blog Sihatimerahjambu. Tujuan asal muzium ini adalah untuk menyimpan bahan sejarah perlombongan bijih timah dan perhutanan di Ipoh. Belum Rainforest Resort. Diberi nama Tasik cermin lantaran, wisatawan bisa melihat sendiri wajah wisatawan.

    More
  • Mana lagi nak jumpa gerai nasi goreng udang sebegini? Aktiviti berbasikal dan menaiki beca juga disediakan. Kalau di Malaysia pula, destinasi paling popular untuk melihat orang utan sudah tentulah di kepulauan Borneo seperti di Sipilok, Sabah. Taman Rekreasi Dr. Murah tak murah? Tempat dating menarik di ipoh Feedbacks. Salah satu bukit tersebut ialah Bukit Kledang. Memory Lane sangat terkenal kerana berbagai barangan dijual disini. Pengunjung boleh mengelilingi persekitaran tasik dengan menaiki bot. Tempat dating menarik di ipoh Temenggor di Pulau Banding merupakan sebuah tasik buatan manusia yang terbesar di Perak. Ramai yang suka berjogging di sini kerana laluan joggingnya yang didakwa adalah terbaik di Ipoh. Masih cerita tentang air terjun yang dekat dengan Bandaraya Ipoh. Sign in. Get help.

    More
  • X Park Sunway City Ipoh Waktu malam kebiasaannya yang korang jumpa masakan Thailand dan Western. Kawasan Teluk Batik juga terkenal dengan banyak tempat makan menarik pada waktu malam seperti medan ikan bakar atau kedai masakan panas ala Thai. Rotinya tebal dan kejunya memang banyak, sampai boleh tarik kejunya panjang-panjang. Bagi kaki lensa kamera, destinasi ini sudah tentu mempunyai banyak subjek menarik untuk ada berlatih melakukan fotografi makro atau landskap. Selain bersiar-siar sambil jalan kaki, pengunjung juga boleh menggunakan basikal yang disediakan untuk menikmati keindahan alam di sini. Ramai juga pelancong tempat dating menarik di ipoh menginap di sini terlebih dahulu sebelum menaiki feri menuju ke Pulau Pangkor. Taman Rekreasi Gunung Lang ialah tempat menarik di Ipoh yang harus dikunjungi jika anda bercuti di bandaraya ini. Jika anda kesini menu tempat dating menarik di ipoh wajib dicuba ialah ikan bakar. Mengeluarkan bauan yang menggoda, kerak pizza ini terlampau lazat, apabila digigit terus terasa kepaduan kejunya. Waktu Operasi Pulau Orang Utan 9. Kemegahannya yang berada benar-benar di pintu masuk Bandaraya Ipoh menjadi lambang kemajuan negeri ini. Perjalanan memasuki hutan melihat keindahan alam semulajadi memang menyeronokkan. Jarak pun tidaklah terlalu jauh. Nota: Untuk melihat senarai tempat menarik lain di Perak, sila lawati Senarai tempat menarik untuk percutian di Perak. Jadi, bergambar sahaja di penjuru yang anda mahu!

    More
  • Best Video This Week

    14 Tempat Menarik Di Perak